Om meg

Bildet mitt
Sogndal, Sogn og Fjordane, Norway
Eg er ei jente på 40 år, har 3 barn og er gift med ein trailersjåfør. Likar å strikka, ta bilder og sy litt. Gåturar i fjellet er og heilt herleg.

fredag 3. juni 2011

Gift i 10 år…..

I går hadde me, eg og Jarle 10 årsbryllupsdag. Utruleg, men sant. Litt opp og nedturar har det vore, men likevel har me hatt da bra. I  fygje statistikken er me inne i den perioden av livet der skilsmissestatistikken er høgast. Eg vart nett 37 og Jarle vert 40 i oktober……så tida framover kan bli hard, i fylgje staistikken.

Det er nemlig rundt 40-årsalderen at det begynner å røyne på for norske ektepar.
Skilsmissestatistikken viser at de fleste ekteskapsbrudd skjer i nettopp denne alderen, og ekspertene mener at mange gjør et veivalg når de nærmer seg middagshøyden.

Tall fra Statistisk sentralbyrå viser at både kvinner og menn som oftest velger å skille seg når de er mellom 35 og 45 år gamle.
I 2005 endte 23,5 av 1000 ekteskap i skilsmisse mens mannen var mellom 35 og 39 år gammel, og tallet var tilsvarende høyt for kvinner. Også i aldersgruppen 40-44 var det mange skilsmisser.
- Når et parforhold tar slutt i den alderen, er det ofte fordi partene tar hverandre og forholdet for gitt.
Begge blir ubevisste på hvordan de egentlig har det, og lar problemene vokse seg over hodet. Dermed blir de uhåndterlige og vanskelige å snu, sier psykolog og samlivsterapeut Frode Thuen.

Denne statistikken skal ikkje me havne i, håpar eg. Slik me har det per i dag så har me da bra. I sommar skal eg og Jarle til Svalbar utan ungar, men med svigermor og svogerSmilefjes Ikkje ofte me er på tur utan ungar, så det skal bli godt. Eg gledar meg.

6 kommentarer:

 1. Gratulerer med bryllupsdagen:)

  SvarSlett
 2. Gratulerer med vel overstått dag! Her i huset har vi "holdt ut" i 37 år, så det er bare å stå på:O))
  Min far pleide å si det til min mor: "Holder vi ut litt lenger nå, så havner vi i Guinness rekordbok."
  Kos dere i helga, klem fra meg;)

  SvarSlett
 3. Gratulerer så mye med bryllupsdag og lykke til med de neste 10 . Vi har 25 år iår faktisk , tida flyr gitt ... :O) Klem fra Bente.

  SvarSlett
 4. Vel overstått dag til dykk begge.. Og god tur til Svalbard, det er ein opplevelse..

  SvarSlett
 5. Gratulerer!
  Ønsker dere lykke til med de neste 10 og en herlig tur til Svalbard!

  SvarSlett
 6. Gratulerer så masse med bryllupsdagen og håper de er like lykkelige om ti år og!!!

  SvarSlett