Om meg

Bildet mitt
Sogndal, Sogn og Fjordane, Norway
Eg er ei jente på 40 år, har 3 barn og er gift med ein trailersjåfør. Likar å strikka, ta bilder og sy litt. Gåturar i fjellet er og heilt herleg.

onsdag 23. oktober 2013

Nesten på Bolsetnipa

Ligg her i senga og høyrer på regnet og drøymer om å koma meg på toppen av Bolsetnipa...
Laurdag var det bra ver, så eg sette meg i bilen og køyrde til Skei. Der møtte eg to andre damer. Målet for dagen var Bolsetnipa på 1238 moh. Me køyrde eit stykke opp over Fossheimsdalen. Der tok me beina fatt.... Rim og frost på bakkane gjorde at steinane vart glatte. Men samtidig var det ikkje så blautt i myra. 

Me traska opp over og opp over..... Rim gjekk over i snø til lenger opp me kom. Var ikkje mykje å sjå då me starta å gå, men eit stykke oppi bakkane såg me denne utsikta. Utruleg flott.

Men til lenger opp me kom, til meir snø vart det. Noko som ikkje er ideelt for små hundar med masse pels. Vetle Tassen såg tilslutt ut som ein liten snøball. Og til slutt streika han. Han gjekk ikkje ein meter høgare.... Me kom oss på Grepstadnibba og hadde eigentleg berre flate vegen bort på Bolsetnipa. Men når hunden nekta å gå lenger så var det berre å snu. 

Det var seigt å snu så nærme toppen. Spesielt sidan det ikkje var meg det sto på😉 Men me hadde ein utruleg flott utsikt likevel.

Tassen gjekk noko lettare ned att...snøklumpane var smelta då me var komt ned att til bilen. Sliten og trøytte, men neste gong skal eg på toppen.

3 kommentarer:

 1. Det er noe med å nå den toppen! Men utsikta var jo formidabel likevel! Vi må ta hensyn til alle i følget, både to-beinte og fir-beinte.
  Nå er det kommet snø her også, så antakelig blir neste fjelltur på ski....
  Det er også noe å glede seg til.

  Ha en fin dag! Her er det 0 grader og grått. Har funnet fram kjøkkensølvtøyet som trenger en overhaling, men bundingen er ikke langt unna.

  Klem fra Ingunn

  SvarSlett
 2. Åååå, vilken underbar vandring och fantastisk utsikt!
  Härligt att få vandra i fjällen ... vi har bara "plattland" här :o)
  God fortsättning på hösten .... eller vintern ...
  Hälsningar Vivan

  SvarSlett
 3. For noen fantastiske turer du legger ut på, ja eg har bladd en del i bloggen nå :)
  Eg drømmer om slike turer, men til sommeren har Amira lovet at hun og eg skal kjøre og gå opp til Månafossen og Flørlitrappene!!!! Vet`kje ka eg har gått med på hehe

  KOS deg og ha en flotte kwell ;)

  Klem Vibbedille .)

  SvarSlett