Om meg

Bildet mitt
Sogndal, Sogn og Fjordane, Norway
Eg er ei jente på 40 år, har 3 barn og er gift med ein trailersjåfør. Likar å strikka, ta bilder og sy litt. Gåturar i fjellet er og heilt herleg.

søndag 25. september 2011

Alpakka i maskina…..faen!

IMG_0417IMG_0421

Før vask                                      Etter vask

Gjett om eg er drit forbanna. Gensaren er strikka i Alpakka frå sandnes garn og vaska på ullprogram og 30 grader. Og så ser den slik ut, den har tova seg. Eg har vaska alpakkaulla frå sandnes før i vaskemaskina og det har gått fint, men denne gongen tova den seg og vaskemaskina var full av hår.Halvparten av alpakkaulla låg att i maskina. Dette skal ikkje skje og no er eg drit sur. Sitje å strikke i så mange timar og så er gensaren øydelagd. Eg har og vaska kragejakka mi på same programmet og den er i rein ull som kan tove, og den tova ikkje. Den var like fin då eg tok den ut. Dette garnet som eg brukte i denne gensaren skulle kunne vaskast på ullprogram og 30 grader, men det har den ikkje tålt.

Andre med same erfaring?

IMG_0422

33 kommentarer:

 1. Å nei og nei..føler med deg!!

  SvarSlett
 2. Så utrolig kjedelig etter så mange timer jobb

  SvarSlett
 3. STAKKARS deg. Så utrolig kjipt. Jeg har heldigvis ikke opplevd det samme - men du må takontakt med sandnes garn og høre hva de har å si. Stakkars stakkars deg!! Hilsen Heidi

  SvarSlett
 4. AI, ai, ai, Heilt samd i at du bør ta kontakt med sandnes garn.... Lot den seg på noko måte blokka? Det var jo ein nydeleg genser.

  SvarSlett
 5. Huff og huff - jeg kjenner det i magen! Har jo opplevd lignende, men ikke med så store plagg. Det er noe herk! For øvrig går jeg mer og mer over til å bruke superwash, da slipper man dette.
  Håper Sandnes kan gi en god forklaring..

  SvarSlett
 6. Nei og nei. Noe så ergelig! Har også strikket en marius i alpakka, men ikke turd å ta den i maskinen. Den er i Mirasol og står beskrevet med håndvask.

  Skjønner godt du har lyst å strikke flere,, jmf. innlegg under. Fikk selv dilla og har strikket 5 :)

  SvarSlett
 7. Så ergeleg! Dette bør du reklamere på. Og så så lekker gensar -.

  SvarSlett
 8. Detta va no berra so seigt da!! Må jammen klaga!
  Va iallefall utrule fin, eg elska marius-mønster:)

  Du skal lova deg at her ekje da mykje strøkent :) Men rotet er bak fotografen ;) Hihi..men skulle ønska at eg likte husarbeid litt bedre ;)
  Lika bedre håndarbeid for å sei da slik :)

  SvarSlett
 9. Nei og nei! Eg so gleda meg te å ta han i bruk! :(
  Du ska få sleppa å laga ny te meg, men han såg kjempe fin ut! :)

  SvarSlett
 10. Hei!
  Stakkars! enig med deg; sånt skal ikke skje. Du bør ta kontakt med Sandes Garn . Lykke til med neste prosjekt,da.
  Berit

  SvarSlett
 11. Eg har allerede sendt epost til sandnes garn og linka med bildene, så får eg høyra kva dei seier. Mari: da kan henda den passar deg likevel. Du får prøve når du kjem på besøk.

  SvarSlett
 12. Nei og nei... for noe herk. Synes absolutt Sandnes skal erstatte denne. Nå har jeg ikke alpakka for hånden derfra, så jeg vet ikke hva som står på banderolen. Men står det maskinvask, ullprogram 30 grader, så skal den tåle det.
  Veldig ergerlig, uansett. Mange timer med jobb bortkastet.... Kjenner jeg blir irritert på dine vegne.
  Håper du får en bra forklaring på fenomenet.
  Ha ei flott uke, uansett:-)

  SvarSlett
 13. Nei å nei, noe så kjedelig! Passer den ikke lenger heller?

  Så vidt jeg har forstått er alpakka lumske saker å vaske i maskin, nettop fordi det har en tendens til å tove seg mer enn vanlig ull.

  SvarSlett
 14. Huff og huff, noe så ergelig! Og når den er vasket etter det som sto på garnet skulle jo ikke slikt skje. Håper det ordner seg med en slags erstatningn fra Sandnes, men alle timene du har sittet og strikket får du jo ikke igjen.

  SvarSlett
 15. Veldig trist at du opplevde dette og det er slett ikke et normalt resultat med alpakkaprodukter. Vi vasker nesten alt vi har på ullprogram og 30 grader.

  Håper du ikke føler dette er representativt for alpakkagarn eller -produkter.

  SvarSlett
 16. Uffa meg så kjedelig. Føler virkelig med deg. Slikt skal ikkje skje når ein har fulgt veiledningen. Veldig kjekt at du forteller om dine erfaringer.

  Ha ei fortsatt god veke!

  Klem og trøst :) om det kan hjelpe litt!

  SvarSlett
 17. Så kjipt! Jeg har akkurat begynt å strikke med Sandnes Mini alpakka, og den er merket med 30 grader på ullprogram så jeg håper ikke dette skjer. Jeg strikker barnetøy, så de må nesten tåle maskinvask. Hvilken type brukte du?

  SvarSlett
 18. Stakkers deg!! Huff så leit. Lykke til om du går igang med en til...

  SvarSlett
 19. Hei du vant en av ekstra gavene i give awayen min ,men jeg trenger adressen din for å få sendt den til deg.

  SvarSlett
 20. Skikkelig Suuuurt! Jeg vasker stort sett alltid alpakkaplaggene, (og finere ullplagg) på ullprogram 0, -null grader, bare et lite tips for å være på den absolutt sikre siden, men det hjelper jo ikke deg på denne da... Ønsker deg god strikkedriv videre:-)

  SvarSlett
 21. Ja, men ikkje med alpakka. Om du ikkje allereie har gjort det BØR du ta kontakt med produsenten. Det kan vere grunnlag for å få erstatta garnet i alle fall, det gjorde eg. Men arbeidet, tja...
  Gjett om eg føler med deg!

  SvarSlett
 22. Forstår godt frustrasjonen! Håper du får ei form for erstatning. Lukke til :)

  SvarSlett
 23. Så kjedelig - særlig når det ikke skal skje!
  Håper du får en form for kompensasjon fra SandnesGarn...

  Jeg har nettopp strikket meg en genser i tynn alpakka fra Drops og ble litt skeptisk til å ha den i maskina (selvom det står maskinvask 30 grader ullprogram)...

  SvarSlett
 24. Uff og uff. Eg var ute for det samme ifjord, men det verste med det er at det var Superwashgarn, surt, men fikk erstatning, 18 nye garnnøster. Det var Gjestal sitt superwashgarn. Mariusgenser i str M/L- Vaska den på 30 gr ullprogr, (sjøl om det stod 40 gr), for å være på den sikre side.

  SvarSlett
 25. Huff så kjedelig, har selv marius i sandnes alpakka. Har vasket på 30 grader ullprogram og det gikk bra. Jeg hadde klagd på garnet! Må være noe galt...

  SvarSlett
 26. Dette er jo katastrofe! Det skal jo tåle 30 graders ullprogram hvis det er det som står på garnet! Går det an å bløtlegge genseren i balsam?

  SvarSlett
 27. Ulla-Bella: Det veit eg ikkje. har aldri prøvd. Kan det hjelpe det då?

  SvarSlett
 28. For en katastrofe, slikt skal jo ikke skje. Håper du får erstatning fra Sandnes, både for garn og men mest med tanke på alt bortkastet arbeid.
  Jeg er bestandig nervøs når jeg putter ting i vaskemaskina selv om det står 30 grader, men heldigvis har det gått bra hittil.

  SvarSlett
 29. Å så kjedelig ... håpe du har gitt Sandnes beskjed ... Den genseren som var sååååååååå lekker :-)
  Prøv balsam det har jeg hørt hjelper noe, men dessverre ikke på irritasjonen
  Ha en fin søndag :-)

  SvarSlett
 30. Å herregud, skjønner godt at du banner høyt her nå , du må kontakte Sandnes , kanskje de hjelper deg :) UFFAMEG dette er tragisk og jeg føler med deg, klem fra Bente :O)

  SvarSlett
 31. Så kjedelig at genseren ble slik etter vask. Den er jo så nydelig.

  SvarSlett
 32. Ååå, så kjedelig etter så mange timers jobb. Hadde vurdert en klage til garnprodusenten. Jeg vasker alt ulltøy på kaldvask, og jeg ser nå at det skal jeg fortsette med :S

  Takk for koselig hilsen på bloggen min, og koselig at du vil være med på gi-bort'en min =)

  SvarSlett
 33. This ωebsite dеfinitеly has
  all the info I ωanted concerning this subject and didn't know who to ask.

  Take a look at my web-site - Same Day Payday Loans

  SvarSlett